OVDE MOŽETE PREUZETI OBRAZAC ZA REKLAMACIJU U WORD I PDF FORMATU.

(Word je za popunjavanje preko programa i slanje mailom, a PDF je za štampanje i slanje poštom)

Obrazac za reklamaciju PDF

Obrazac za reklamaciju WORD

OVDE MOŽETE PREUZETI IZJAVU O ODUSTANKU OD UGOVORA ZAKLJUČENOG NA DALJINU ILI UGOVORA KOJI SE ZAKLJUČUJE IZVAN POSLOVNIH PROSTORIJA

(Word je za popunjavanje preko programa i slanje mailom, a PDF je za štampanje i slanje poštom)

Ugovor o odustajanju od kupovine PDF

Ugovor o odustajanju od kupovine WORD

 

o

Situacije koje podležu Reklamaciji proizvoda

Izdvojili smo situacije u kojima Vam savetujemo da odbijete da preuzmete ili da naknadno vratite naručeni proizvod, a mi ćemo ustanoviti kako je došlo do greške i pokušati da je ispravimo. Reklamacijama podležu sledeći slučajevi koji se mogu javiti prilikom preuzimanja pošiljke i nakon preuzimanja kada ste paket otvorili kući.

 • Prilikom preuzimanja pošiljke

Prilikom preuzimanja Vaše pošiljke savetujemo da u prisustvu kurira vizuelno pregledate svaki paket koji smo Vam poslali. Ukoliko na njemu ima oštećenja koja vidno sugerišu da je sadržaj paketa oštećen ili polomljen, pošiljku ne bi trebalo da preuzmete. O ovome nas obavestite odmah na telefon 064/0080222.

 • Nakon preuzimanja pošiljke

Ukoliko ste uredno platili i primili pošiljku, a nakon otvaranja paketa ustanovili:

 • Da ste dobili proizvod koji niste poručili
 • Da ste dobili nekompletnu porudžbinu
 • Da ste dobli proizvod koji je oštećen/polomljen
 • Da ste dobili proizvod koji ne radi

molimo Vas da nas što pre obavestite putem maila ili telefona o neispravnosti pošiljke, a najkasnije 48h od preuzimanja pošiljke. U slučaju da dodje do gorenavedenih situacija, mi ćemo rešiti problem u najkraćem mogućem roku i u dogovoru sa Vama. Igračke Zvrčke se obavezuju da svaki artikal koji podleže gorenavedenim uslovima Reklamacije, a imaju na stanju, zamene, a sve troškove ponovne dostave snosimo mi. Ukoliko ne želite da dobijete nov artikal ili ga mi nemamo na stanju, “Igračke Zvrčke” će Vam u najkraćem roku vratiti Vaš novac.

Situacije koje ne podležu Reklamaciji proizvoda

Kako može doći do greške sa naše strane, tako i kupac može napraviti grešku pri naručivanju. Molimo da detaljno i pažljivo pročitite opise proizvoda pre nego što ih naručite. Reklamacije koje su rezultat nepažnje kupca ne možemo prihvatiti kao našu odgovornost. Sve informacije u vezi igračaka koje možete kupiti na sajtu igrackezvrcke.rs su ažurne i dovoljno detaljne da potencijalni kupac stvori sliku o veličini, izgledu i kvalitetu proizvoda. Ukoliko želite da dobijete informaciju u vezi artikla koju nismo naveli na sajtu (visina, dužina, broj delova, materijal) možete nas pozvati ili nam proslediti poruku, a neko iz našeg tima će Vam odgovoriti u najkraćem roku.

Ukoliko naručite igračku i daljim pregledom opisa ustanovite da ne želite da nastavite na kupovinom, molimo da nas o tome obavestite na telefon 064/00-80-222 u najkraćem mogućem roku kako bismo obustavili slanje paketa i time izbegli nepotrebno plaćanje poštarine.

Takodje, ukoliko po kupovini proizvoda sa našeg sajta Vi ili neko drugi ošteti, polomi ili na bilo koji način onesposobi igračku, nećemo je primiti nazad jer naša odgovornost prestaje kada otvorite i upotrebite igračku. Dakle, ako kupite igračku i ona se polomi nakon 5 dana korišćenja, ne možemo prihvatiti reklamaciju i samim tim obezbediti povraćaj novca. Igračke Zvrčke ne daju garanciju na proizvode sa našeg sajta, sem ako je to navedeno u opisu proizvoda.

Ukoliko ste dobili ispravnu igračku i niste je otvorili i upotrebili, a svejedno želite da je vratite iz nekog razloga, možete to učiniti. U tom slučaju, troškove slanja paketa snosite Vi.

Troškovi vraćanja proizvoda

Ko snosi troškove vraćanja paketa na našu adresu zavisi isključivo od toga da li je reklamacija opravdana ili ne.

 • Ukoliko je razlog vraćanja proizvoda oštećenje nastalo pri prevozu, dostava pogrešnog artikla ili druga greška koju smo napravili mi, troškove vraćanja snosimo mi, odnosno online prodavnica igračaka “Igračke Zvrčke”.
 • Ukoliko želite da vratite artikal koji je:
  • ispravan, ali vam se ne sviđa
  • ispravan, ali niste pročitali opis proizvoda pa ne odgovara Vašem očekivanju u pogledu veličine, materijala i ostalog,
  • ispravan, ali ste se predomislili i hoćete nešto drugo sa našeg sajta, troškove vraćanja artikla, kao i slanje novog snosite Vi tj. kupac.

Uslovi reklamacije

 • Reklamaciji podležu samo artikli kupljeni putem internet prodavnice igračaka Igračke Zvrčke (igrackezvrcke.rs)
 • Da biste dobili nov proizvod tj. izvršili zamenu artikla, potrebno je da neželjen ili oštećen artikal vratite u njegovom originalnom pakovanju sa računom koji ste dobili
 • Ukoliko je oštećenje, defekt ili neispravnost posledica Vaše neodgovarajuće ili neodgovorne upotrebe nećemo biti u mogućnosti da prihvatimo reklamaciju i o tome ćete biti obavešteni.
 • Ukoliko ustanovimo da ste vratili artikal koji nije kupljen kod nas ili ste vratili artikal koji ste oštetili, nećemo biti u mogućnosti da prihvatimo reklamaciju i stoga Vam neće biti vraćen novac.

Internet prodavnica igračaka “Igračke Zvrčke” (igrackezvrcke.rs) sve reklamacije prima u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača Sl. Glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 – i pravilima dobre prakse.

Nijedan problem koji može nastati putem online kupovine nije nerešiv!

Kupujte bez straha!

Idi u prodavnicu