Igračke za decu do 1 godine

Koje su najbolje igračke za decu do 1 godine (12 meseci)?

Igračke za decu su vrlo bitne za psiho-motorni razvoj deteta. S obzirom da se dete naviše razvija do prve godine života, neophodno je njihov um i ruke uposliti nečim konstruktivnim što budi radoznalost, čula i razvija kognitivne sposobnosti.

Vaš jednogodišnjak se razvija veoma brzo. Njihov fizički razvoj se brzo kreće napred, od prevrtanja ili puzanja do hodanja. Počinju da prepoznaju oblike i boje, životinje i zvukove. Motorika ruku je sve zastupljenija i finija i treba raditi na njenom poboljšanju i jačanju. Veza oko-ruka je već uspostavljena i omogućava bebi da kontroliše pokrete i želje. Oni takođe počinju da prepoznaju obrasce i oblike, razumeju uzrok i posledice i povećavaju njihovu koncentraciju. Njihova mašta počinje da se divlja i razvijaju se prav interesovanja. Tako da je izuzetno važno izabrati igračke za decu od 1 godine koje promovišu i podstiču učenje kroz igru kao što su edukativne igračke.

Najbolje igračke za decu do 1 godine života osvrće se na momenat u kom je dete trenutno i šta je sposobno da razume i uradi. Obezbedite im stimulativne igračke od samog početka.

Projektor vrteška

Projektori za bebe su stimulativne i ujedno umirujuće igračke za bebe koje im možete predstaviti od prvih dana. Već od prvog meseca beba počinje da posmatra svet oko sebe, a projektori zvezdanog neba i šarene vrteške sa lepim melodijama su pun pogodak za ovaj uzrast. Melodije umiruju, a vesele boje i pokreti zabavljaju mališana. Beba će ih prosto obožavati!

(kliknite na sliku za više informacija)

projektor vrteska

Gimnastika za bebe – Podloga za igru

Kada bebac napuni tri meseca pedlažemo da ga obradujtete jednom lepom šarenom gimnastikom. Bebi gimnastike su od skoro postale pravi hit medju roditeljima, i to sa razlogom. Beba se tako lepo zanima i toliko toga joj okupira pažnju da je možete slobodno ostaviti da se igra dok Vi čitate knjigu. Razne šuškave i zveckave igračke koje vise sa lukova garantuju sjajnu zabavu dok je beba na ledjima, a kada se okrene na stomak čekaju je vesele boje i razne taktilne stimulacije. Kod stopala postoje tasteri koji stimulišu bebu da ih udara nogama i tako proizvodi zvuk ujedno jačajući noge. Igračke za decu do 1 godine obično uključuju ovako kompleksnu igračku.

(kliknite na sliku za više informacija)

bebi prostirka sa pianom

Edukativna kocka i Posudice na slaganje

Čuveni Sorter oblika se smatra najboljom edukativnom igračkom za bebe već od osmog meseca, a posude na slaganje dele sa njim to mesto. Pored toga što vežbaju finu motoriku ruku, ove edukativne igračke za bebe pomažu detetu da nauči oblike i njihove odnose, da prepozna i poveže koji otvor odgovara kom obliku. Ovo je ključna veština bez koje je sutra nemoguće pisati, voziti biciklu i uraditi najosnovnije stvari. Posudice su sjajan način da dete počne sa razumevanjem odnosa veličina, šta je veće, a šta manje i u kakvom su odnosu. Ove dve igračke Vaša beba mora da ima.

(kliknite na sliku za više informacija)

sorter kocka

 

posude na slaganje

Sintisajzer za bebe sa mnogo zvukova

Svako dete voli muziku i zvukove. Spojte to sa njihovom željom da pritiskaju razne dugmiće i dobićete savršenu muzičku igračku za bebe! Sintisajzer sa zvukovima, melodijama i glasovima životinja će raspametiti Vašeg mališana. Ovo je jedna od najboljih stimulativnih igračaka za bebe. A tek kako se oni ludo zabavljaju i smeju dok se igraju muzičkim igračkama!

(kliknite na sliku za više informacija)

sintisajzer za bebe

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *